Τι πρέπει να γνωρίζετε για τα μονωτικά πάνελ πολυουρεθάνης για τοίχους και στέγες

Τι πρέπει να γνωρίζετε για μονωτικά πάνελ πολυουρεθάνης για τοίχους και στέγες

Το ακόλουθο κείμενο σχετικά με τα πάνελ πολυουρεθάνης σάντουιτς για τοίχους και στέγες προορίζεται για αρχάριους.
Σκοπός της είναι η εισαγωγή στο θέμα και η παροχή πληροφοριών σχετικά με διάφορες πτυχές όπως η μεταφορά, η μετεγκατάσταση κλπ. Φυσικά, το κείμενο αυτό δεν μπορεί να αντικαταστήσει καμία εκπαίδευση.
Συνεπώς, είναι πάντα απαραίτητο να έχουμε ειδικούς που είναι εξοικειωμένοι με τη μεταφορά, την αποθήκευση και τη συναρμολόγηση πάνελ πολυουρεθάνης σάντουιτς.

Τα βασικά:

Τι είναι τα μονωμένα πάνελ;

Χρησιμοποιώντας μονωμένα πάνελ πολυουρεθάνης
Τύποι μονωμένων πλαισίων
Μονωμένα πάνελ πολυουρεθάνης οροφής
ECO μονωμένα πάνελ πολυουρεθάνης οροφής
Μονωμένα πάνελ πολυουρεθάνης τοίχου
Πάνελ πολυουρεθάνης ψυχρού δωματίου
Σύνθεση μονωμένων πλαισίων: Το εξωτερικό
Εξωτερικά υλικά
Εξωτερική επικάλυψη
Σύνθεση μονωμένων πλαισίων: Ο πυρήνας
Πολυουρεθάνη (PUR)
Πολυϊσοκυανουρικό (PIR)
Συνθετικό μαλλί
Μεταφορά μονωτικών πλαισίων
Αποθήκευση μονωμένων πλαισίων
Ανύψωση μονωμένων πλαισίων
Κοπή μονωμένων πλαισίων
Τοποθέτηση πάνελ πολυουρεθάνης οροφής
Τοποθέτηση των πάνελ πολυουρεθάνης οροφής
Επικάλυψη στην εγκάρσια άρθρωση
Ολοκλήρωση της περιοχής των δαπέδων
Έγκριση αυτοφερόμενων στοιχείων σάντουιτς σύμφωνα με το πρότυπο 14509 της ΕΕ
Κατηγορίες πυρασφάλειας και νομοθεσία για την πυροπροστασία
1. Τα βασικά: Τι είναι τα μονωμένα πάνελ;

Έξυπνη και μονωμένη: Πρόσοψη από μονωμένα πάνελ

Όπως υποδηλώνει το όνομα, τα πάνελ πολυουρεθάνης «σάντουιτς» αποτελούνται από διάφορα στρώματα – συνήθως δύο λεπτά φύλλα επικάλυψης και μεταξύ αυτών υπάρχει ένας πυρήνας. Αυτό, όμως, είναι η μόνη ομοιότητα μεταξύ τους και ένα σάντουιτς! Όσον αφορά την ανθεκτικότητα, τα πάνελ πολυουρεθάνης τύπου σάντουιτς είναι πολύ πιο μπροστά από τον βρώσιμο όνομά τους: Τα μεμονωμένα στρώματα συνδέονται σταθερά μεταξύ τους και επομένως συχνά αναφέρονται ως σύνθετα πάνελ.
Μονωμένα πάνελ πολυουρεθάνης, σύνθετα πάνελ πολυουρεθάνης, ή πάνελ πολυουρεθάνης σάντουιτς, έρχονται σε μια ευρεία ποικιλία σχεδίων. Στις περισσότερες περιπτώσεις, το εξωτερικό κέλυφος αποτελείται από γαλβανισμένο φύλλο χάλυβα. Το εσωτερικό κέλυφος μπορεί να είναι κατασκευασμένο από γαλβανισμένο φύλλο χάλυβα, λεπτά φύλλα αλουμινίου, ανοξείδωτο χάλυβα ή GRP (πλαστικό ενισχυμένο με ίνες υάλου). Ο πυρήνας αποτελείται κυρίως από μονωτικό υλικό όπως πολυουρεθάνη (PUR), πολυϊσοκυανουρικό (PIR) ή πετροβάμβακα. Η ένωση των εξωτερικών και εσωτερικών στρωμάτων συμβάλλει στη συνένωση των ιδιοτήτων των χρησιμοποιούμενων υλικών: η κάμψη ή η θραύση της επιφάνειας καθίσταται δύσκολη χάρη στον πυρήνα, με τη σειρά της η σταθερότητα της επιφάνειας προστατεύει τον μαλακό πυρήνα από εξωτερικές επιδράσεις.

2. Χρησιμοποιώντας μονωμένα πλαίσια
Τα μονωμένα πάνελ χρησιμοποιούνται σε πολλές βιομηχανίες, όπως η αεροδιαστημική, η αυτοκινητοβιομηχανία και η κατασκευή. Το κείμενο αυτό επικεντρώνεται στη χρήση μονωτικών πλαισίων ως έτοιμων στοιχείων για τον κατασκευαστικό κλάδο.
Τα μονωμένα πάνελ πολυουρεθάνης είναι ιδανικά για τον οικοδομικό τομέα: εξοικονομείτε χρόνο, κόβετε το κόστος και μειώνετε το βάρος και μπορούν να χρησιμοποιηθούν ως τοίχος, οροφή και στέγη. Εάν τα πλαίσια έρχονται κατευθείαν από το εργοστάσιο, είναι έτοιμα για χρήση αμέσως. Σε ένα εύκολο βήμα, μπορούν να συνδεθούν σε μια δομή στήριξης και είναι ταυτόχρονα σταθεροί τοίχοι ή στέγες με εξαιρετικές ιδιότητες μόνωσης.
Λόγω των παραπάνω ιδιοτήτων, τα μονωμένα πάνελ πολυουρεθάνης σήμερα είναι ιδιαίτερα δημοφιλή για την ελαφριά κατασκευή των χώρων, τις στέγες για οικιστικά κτίρια, αλλά και ως μονωτικά πάνελ για μονωτικά ή και ως ηχομόνωση σε κατασκευή γυψοσανίδας. Μονωμένα πάνελ πολυουρεθάνης με πυρίμαχο πυρήνα χρησιμοποιούνται επίσης συχνά ως πίνακες πυροπροστασίας.

Αίθουσα κατασκευής από μονωμένα πάνελ πολυουρεθάνης

3. Τύποι μονωμένων πλαισίων
3.1. Μονωμένα πάνελ πολυουρεθάνης οροφής
Τα πάνελ πολυουρεθάνης στέγης έχουν δύο χρήσεις: όπως μόνωση στέγης και γενικά στέγες. Μπορούν να αναγνωριστούν με μια ματιά από τις κανονικές ανυψώσεις τους στο στοιχείο σάντουιτς. Αυτά τα υψόμετρα είναι γνωστά ως υψηλές κορυφογραμμές και χρησιμεύουν για να σκληρύνουν τον πίνακα. Η καλή σταθερότητα είναι απαραίτητη – ειδικά στην περίπτωση των πάνελ πολυουρεθάνης οροφής – επειδή δεν πρέπει να φέρουν μόνο το δικό τους βάρος, αλλά πρέπει επίσης να αντέχουν πιθανά φορτία χιονιού ή φορτία ανέμου. Ο χώρος μεταξύ των δύο υψηλών κορυφογραμμών είναι γνωστός ως η χαμηλή κορυφογραμμή. Εδώ μετράται το πάχος του πυρήνα. Για να εξασφαλιστεί η ομαλή μετάβαση μεταξύ δύο πλαισίων οροφής, υπάρχει μια επικάλυψη πτερυγίου στη μία πλευρά του πίνακα. Αυτό βρίσκεται στην κορυφή του παρακείμενου πίνακα.

Δομή μονωμένων πλαισίων οροφής: επικαλυπτόμενο πτερύγιο, υψηλή ράχη, χαμηλή κορυφογραμμή, πάχος πυρήνα, άνοιγμα ράχης

Τα πάνελ οροφής πολυουρεθάνης διατίθενται σε μεγάλη ποικιλία χρωμάτων RAL.

3.2. ECO πάνελ οροφής
Ένας ειδικός τύπος πάνελ οροφής είναι τα πάνελ οροφής πολυουρεθάνης ECO. Καλύπτονται στο κάτω φύλλο από αλουμίνιο και όχι από χάλυβα. Ως εκ τούτου, ταξινομούνται ως προϊόντα μιας χρήσης σύμφωνα με τους κανονισμούς κατασκευής και δεν χρειάζεται να εγκριθούν. Εκτός από αυτό το νομικό πλεονέκτημα, οι πίνακες οροφής ECO έχουν πολλά περισσότερα σημεία συν. Το φύλλο αλουμινίου προστατεύει αξιόπιστα από προϊόντα όπως η αμμωνία, η οποία μπορεί να έχει αρνητικές επιπτώσεις στο περιβάλλον. Ως αποτέλεσμα, τα πάνελ οροφής ECO είναι ιδιαίτερα κατάλληλα για χρήση σε γεωργικά κτίρια, όπως στάβλοι και αχυρώνες.

pdf

[responsive-flipbook id=»ΡΑΦΤΟΠΟΥΛΟΣ_ΚΑΤΑΛΟΓΟΣ»]

Τήρηση όλων των κανόνων ασφαλείας

Η RAFTOPOULOS-GROUP. πληρεί όλες τις προϋποθέσεις ώστε να είναι σύμφωνη με τους κανόνες του Ελληνικού Ινστιτούτου Υγιεινής και Ασφάλειας της Εργασίας (ΕΛ.ΙΝ.Υ.Α.Ε.). Η συνεχής επικοινωνία της διοίκησης με κρατικούς φορείς, οργανισμούς ασφαλείας, μηχανικούς, εργολάβους και προμηθευτές έχει ανεβάσει την ασφάλεια σε υψηλά επίπεδα.

Το εργατικό δυναμικό της έχει εκπαιδευτεί κατάλληλα ώστε να αποφευχθούν τυχόν ατυχήματα εν ώρα εργασίας, ενώ παράλληλα η ύπαρξη υγειονομικών χώρων και στοιχείων ανεβάζουν τον πήχη της υγιεινής. Βασική προϋπόθεση για την ομαλή λειτουργία του μηχανολογικού εξοπλισμού είναι η τήρηση όλων των κανόνων ασφαλείας όπου ο εκάστοτε προμηθευτής έχει ορίσει-προβλέψει.

Η εταιρεία είναι σύμφωνη με όλους τους κανόνες ασφαλείας και υγιεινής που έχουν να κάνουν με την διαδικασία παραγωγής. Συνεχώς εφαρμόζονται μέτρα για τη βελτίωση των συνθηκών ασφάλειας ώστε να μην υπάρξει κανένα εργατικό ατύχημα.

Προϊόντα υψηλής τεχνολογίας

Στόχος της RAFTOPOULOS-GROUP είναι η προμήθεια και η παραγωγή μεταλλικών στοιχείων υψηλής τεχνολογίας.

Τα προϊόντα της ακολουθούν πιστά τις Ευρωπαϊκές προδιαγραφές και τους διεθνής κανονισμούς. Η πιστοποίηση με το σύστημα διασφάλισης ποιότητας EN ISO 9001:2008, η γραπτή εγγύηση, η συνέπεια και η άμεση εξυπηρέτηση είναι η απόδειξη των υψηλών προδιαγραφών των παρεχομένων υπηρεσιών και προϊόντων της

Προστασία του περιβάλλοντος & πράσινη ανάπτυξη

Το πρώτο μέλημα και στοίχημα της RAFTOPOULOS-GROUP. ήταν η προστασία του περιβάλλοντος και η ‘πράσινη’ ανάπτυξη και πολιτική σε όλο το φάσμα των δραστηριοτήτων της.

Η εταιρεία έχει προχωρήσει σε μια σειρά ενεργειών και επενδύσεων για να γίνει πράξη η ‘πράσινη’ παραγωγική διαδικασία της.

Α) Επένδυση ύψους 380.000 Ευρώ για την αγορά ενός υπερσύγχρονου συστήματος ουδετεροποίησης των υγρών αποβλήτων και επαναχρησιμοποίησης καθαρού πλέον νερού στα ‘μπάνια’ του γαλβανιστηρίου δίχως να χρειαστεί να πεταχτεί το οποιοδήποτε υγρό στοιχείο στο περιβάλλον.

Β) Εύρεση εγκεκριμένων εταιρειών που κατέχουν ειδικές άδειες από το υπουργείο βιομηχανίας για την αγορά της τέφρας ψευδαργύρου, των περισσευούμενων οξέων από τα μπάνια του γαλβανιστηρίου, την καλαμίνα από το τράβηγμα της πρώτης ύλης κτλ.